Patrimoniul cultural comun al Europei este dinamic și se îmbogățește nu doar prin redescoperirea rădăcinilor comune ale popoarelor și națiunilor europene, cât și prin continua evoluție a inițiativelor și programelor dedicate, printre care și Zilele Europene ale Patrimoniului. Acestea sunt recunoscute public și au propria lor moștenire și un clar caracter incluziv care merită să fie dezvoltat și studiat sistematic. De aceea, anul acesta, tema este „Biblioteca, arhiva - trezorieri de patrimoniu cultural" , prin care se reflectă semnificațiile anului 2019 pentru România în contextul cultural european.
Expoziția din holul bibliotecii este realizată de Serviciul Județean Brăila al Arhivelor Naționale în colaborare cu Biblioteca Județeană Brăila, documentele expuse fiind cărți vechi, românești și străine, apărute până la 1900. Exponatele nu au fost aduse în atenția publicului brăilean până acum. Ele vor fi prezentate de Ștefania Botez, consilier și de Giani Oltianu, șef Serviciul Județean Brăila al Arhivelor Naționale. Gazdă va fi Ion Volcu, șef Birou Colecții Speciale din cadrul bibliotecii, evenimentul fiind organizat sub egida Direcției Județene pentru Cultură Brăila, care va oferi tuturor participanților pliante cu informații suplimentare, realizate special pentru această ocazie.
Expoziția va fi deschisă pentru public în holul bibliotecii până pe 20 septembrie 2019.
Menționăm că în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati" Brăila a fost înființat un laborator de conservare și restaurare de carte veche, în cadrul căruia sunt deja titluri care se află în diverse procese de restaurare și/sau conservare.
0 Comentarii