Numărul 30(70) al revistei clubului seniorilor din învățământul brăilean Vocea a treia se deschide cu o scrisoare semnată de profesorul Gh.Calotă și intitulată Școala brăileană:Eminesciana. De altfel subiectul sărbătoririi lui Eminescu este abordat într-un material dedicat acțiunii O floare la statuia poetului desfășurată în fiecare an și de un apel pentru finalizarea statuii poetului din Grădina Mare prin terminarea lucrărilor la soclu conform cu viziunea sculptorului Dumitru Pasima care nu a fost pusă în operă decât parțial.
Profesoara Doina Focșa semnează și dumneaei o scrisoare către Eminescu iar Tudorița Tarniță detaliază informațiile în Cronica unei zile. Profesoara Paula Olșanschi scrie despre prima teză de doctorat dedicată vieții și operei lui Mihai Eminescu susținută de Elie Miron Cristea în 1895. Cronica știrilor este făcută în titluri precum Lansarea unei cărți densă cât inteligența unei biblioteci și Îmi retrag laudele.
Profesorul Victor Obreja scrie un articol despre Originea Universului iar subiectul Eminescu continuă cu informații legate de casa sa din Ipotești și desigur de articolul intitulat Străbunii materni ai lui Eminescu și străbunii paterni si lui Alexandru Ioan Cuza semnat de profesoara Paula Olșanschi. Nu trebuie uitat a fi menționat și portretul inginerului Nicu Matei.
Revista apare cu sprijinul Sindicatului Învățământ Brăila Cornelui Gh.Caranica iar tiparul este făcut la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.
0 Comentarii