Centrul de Teatru Educațional Replika,în parteneriat cu UNATC „I.L. Caragiale” - Centrul CINETic, Strongbytes și Codecamp invită publicul și artiștii la o serie de 3 conferințe internaționale despre artă și tehnologie, în perioada 29-31 octombrie 2021.
Conferințele fac parte din proiectul „Laborator de Re-Generare Digitală pentru Artele Performative”, co-finanțat de AFCN și Primăria Capitalei, prin ARCUB.
Laboratorul își propune să pună bazele unei colaborări de lungă durată între artiști și specialiști din aria noilor tehnologii pentru a dezvolta împreună soluții digitale care să sprijine producția și difuzarea produselor artistice performative.
Programul Conferințelor:
29.10.2021, ora 18:30 - Prezentarea proiectului, aplicațiilor dezvoltate și platformei
Ora 20:00 - Conferință PABLO MOLINA
Pablo N. Molina este un artist video, de lumini și sunet, care se folosește de tehnologii emergente, cum ar fi projection mapping, procesarea video în timp real și dezvoltarea de software personalizat pentru a crea medii digitale captivante.
Pablo a dezvoltat mai multe expoziții media interactive originale și a dezvoltat conceptul video al multor piese de teatru și dans pentru unii dintre cei mai dinamici artiști emergenti de astăzi. În timp ce practica sa este ferm înrădăcinată în lumea spectacolului experimental, Pablo lucrează și în concerte rock la scară largă și în divertisment comercial, cum ar fi turneele recente în arena Paramore și Marvel Universe Live.
Profesor universitar la CalArts School of Theatre timp de nouă ani, Pablo a contribuit la crearea programului de MFA de ultimă generație în Interactive Media for Performance. Astăzi, el continuă să susțină ateliere și cursuri de master despre tendințele emergente în proiecțiile video și dezvoltarea de software personalizat pentru spectacol live la instituții din întreaga lume.
30.10.2021, ora 20:00 - conferință LARS JAN
Fiu de emigranți din Afganistan și Polonia, Lars Jan este un regizor, artist, scriitor și activist cunoscut pentru spectacole și instalații uimitoare din punct de vedere vizual, care transformă genurile, care explorează tehnologiile emergente, adunările live și experiența de neclasificat. Instalația performativă pe tema schimbărilor climatice, Holoscenes, a făcut furori în Times Square, coincizând cu retragerea SUA din Acordul Climatic de la Paris. Câștigătorul Comisiei de artă Audemars Piguet, Lars Jan a expus Slow-Moving Luminaries, un pavilion cinetic care evocă creșterea nivelului mării în timpul festivalului Art Basel din Miami. În prezent, el creează o serie de imagini cu oameni care trăiesc în vehicule în Los Angeles. Este membru senior TED și consilier Sundance New Frontier Story Lab. Lars este reprezentat de Charlie James Gallery și predă la CalArts.
31.10.2021, ora 18:00 - atelier practic LED Pixel Mapping PABLO MOLINA
Conferințele vor fi disponibile în regim live, pe canalele de comunicare ale Centrului de Teatru Educațional Replika și partenerilor și vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Laborator de Re-Generare Digitală pentru Artele Performative este un proiect inițiat de Asociația Culturală Replika și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
0 Comentarii